Drs. J.E.A.M. (Jopie) Nooren

foto Drs. J.E.A.M. (Jopie) Nooren
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Eerste Kamer der Staten Generaal

Jopie Nooren (1961) was van 9 juni 2015 tot 1 maart 2021 Eerste Kamerlid voor de PvdA. Zij is sinds 2021 voorzitter van de Raad van Bestuur van de Hogeschool van Amsterdam. Daarvoor was zij bestuursvoorzitter van Bartiméus en voorzitter van het College van Bestuur van de Stichting Bartiméus Onderwijs. Eerder was zij bestuurder van een zorginstelling en directeur van de brancheorganisatie in de zorg. Mevrouw Nooren bekleedde tevens diverse toezichtfuncties in de zorg. In de Eerste Kamer hield zij zich onder meer bezig met onderwijs, zorg en integratie. Mevrouw Nooren was voorzitter van de vaste commissie voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving en in 2019-2021 eerste ondervoorzitter van de Kamer.

PvdA
in de periode 2015-2021: lid Eerste Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.