Tweede Kamerfractie Lid-Verkerk

De fractie lid-Verkerk bestond van 31 mei tot 29 augustus 1995, na een splitsing in het AOV. Feitelijk was dit, na het uittreden van de Groep-Nijpels samen met de fractie lid-Van Wingerden de AOV-fractie. Van 29 augustus 1995 werd weer de naam AOV-gevoerd.

Op 31 maart 1998 ontstond opnieuw de fractie lid-Verkerk, nadat Will Verkerk uit de AOV-fractie stapte wegens onenigheid met Cees van Wingerden. Deze fractie was tot 19 mei 1998 in de Tweede Kamer vertegenwoordigd.


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.