Tweede Kamerfractie Groep-Aarden

De fractie Groep-Aarden ontstond op 27 februari 1968, nadat Jacques Aarden, Annie Kessel en Paul Janssen zich vanwege onenigheid over de politieke koerse en grondslag van de KVP hadden afgescheiden. Een vierde KVP-fractielid, Harry van Doorn, scheidde zich eveneens af maar gaf tevens zijn Kamerzetel op.

De fractie was tot 10 mei 1971 in de Tweede Kamer vertegenwoordigd. Vanuit de fractie ontstond in juni 1968 de PPR. In de Tweede Kamer werd nauw samengewerkt met de fracties van PvdA en D'66.

Jacques Aarden was in 1971 lijsttrekker van de PPR. Janssen werd in 1972 opnieuw Tweede Kamerlid, ditmaal voor de PvdA.


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.