Tweede Kamerfractie Lid-Huijsen

De fractie lid-Huijsen ontstond op 30 maart 1976, nadat Coos Huijsen bij de vervulling van een tussentijdse vacature niet toetrad tot de CHU-fractie.

Huijsen vond onder meer dat zijn partij, net als KVP en ARP steun, had moeten geven aan het kabinet-Den Uyl en keerde zich tegen de rechtse koers van zijn partij. De fractie-Huijsen was van tot 8 juni 1977 vertegenwoordigd in de Tweede Kamer. Huijsen sloot zich daarna aan bij de PvdA.


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.