Ministerie van Openbare Werken

Dit ministerie werd in juni 1945 door het kabinet-Schermerhorn ingesteld. De naam werd drie maanden later gewijzigd in Openbare Werken en Wederopbouw. Het ministerie was verantwoordelijk voor het herstel van woningen, gebouwen en de infrastructuur en daarnaast voor volkshuisvesting, de Rijksgebouwendienst, de Rijksdienst voor het Nationale Plan (ruimtelijke ordening), Rijkswaterstaat en de Dienst Uitvoering Werken (DUW).


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.