Ministerie van Oorlog

Dit ministerie bestond in de perioden 1815-1928 en 1941-1959. Het had de verantwoordelijkheid voor de landsverdediging (landmacht, vestingstelsel, legerorganisatie, personeel en bewapening).

Per 1 september 1928 werd het ministerie verenigd met dat van Marine tot ministerie van Defensie. Op 27 juli kwamen er weer twee afzonderlijke ministeries (Oorlog en Marine), maar vanaf 1947 was er één minister. Die voerde vanaf 13 oktober 1956 de titel 'minister voor Defensie'. In 1959 werd opnieuw de naam ministerie van Defensie ingevoerd.


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.