Tweede Kamerfractie Groep-Kuzu/Öztürk (GrKÖ)

De fractie-Groep-Kuzu/Öztürk ontstond op 14 november 2014, nadat een dag eerder Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk uit de PvdA-fractie waren gezet. Kuzu en Ozturk weigerden hun vertrouwen uit te spreken in de opstelling van de PvdA-fractie in het integratiedebat en in het integratiebeleid van minister Lodewijk Asscher.

De afgesplitste tweemansfractie behield zijn zetels en bleef tot 24 maart 2017 in de Tweede Kamer vertegenwoordigd.

Op 9 februari 2015 presenteerden de twee Kamerleden de nieuwe politieke beweging Denk, die streeft naar een verdraagzame en sociale samenleving. In 2017 nam Denk deel aan de Tweede Kamerverkiezingen en behaalde drie zetels.


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.