Nieuwe partij van Bontes en Van Klaveren: Voor Nederland

maandag 23 juni 2014, 11:44

DEN HAAG (PDC) - Oud-PVV-Kamerleden Louis Bontes en Joram van Klaveren presenteerden zaterdag de speerpunten van hun nieuwe partij. Voor Nederland moet een partij worden die 'rechtser is dan de VVD en netter dan de PVV'. De ledenpartij wil meedoen aan de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen. Het is nog niet bekend wie lijsttrekker wordt.

De twee, momenteel lid van de Tweede Kamer als groep-Bontes/Van Klaveren, willen met Voor Nederland een alternatief bieden voor de PVV en de VVD. Voor Nederland wil zich hard maken voor de vrije markt, een vlaktaks van 22 procent, meer investeringen in Defensie en meer agenten op straat. De partij zal eveneens stelling nemen tegen 'kansloze immigratie' en 'criminele vreemdelingen'. Bontes zal de taak van voorzitter op zich nemen en Van Klaveren wordt secretaris.

Bij hun vertrek uit de PVV lieten beide Kamerleden al weten dat Wilders volgens hen van zijn oorspronkelijke koers is afgedwaald. Op sociaal-economisch gebied liet de PVV een links geluid horen terwijl zij met betrekking tot integratie en immigratie een radicalere koers ging varen. Voor omstreden PVV-termen als 'kopvoddentaks' of 'minder Marokkanen' is dan ook geen ruimte in Voor Nederland.

Bron: Volkskrant; www.vnl.nu