Drs. L.A.H. (Leon) van Halder

foto Drs. L.A.H. (Leon) van Halder
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Leon van Halder (1955-2019) was van 1 november 2013 tot 1 april 2015 secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hij was eerder onder meer werkzaam bij de VNG en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In 2007-2009 was hij directeur-generaal Wonen, Wijken en Integratie en in 2009-2013 was de heer Van Halder directeur-generaal curatieve zorg. Sinds 1 april 2015 was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van RadboudUMC.

in de periode 2013-2015: secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Personalia

geboorteplaats en -datum
's-Hertogenbosch, 16 februari 1955

overlijdensplaats en -datum
's-Gravenhage, 27 maart 2019

2.

Hoofdfuncties/beroepen (3/8)

  • directeur-generaal Curatieve Zorg, ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, van november 2009 tot 1 november 2013
  • secretaris-generaal, ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, van 1 november 2013 tot 1 april 2015
  • voorzitter Raad van Bestuur RadboudUMC, van 1 april 2015 tot maart 2019

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

3.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

4.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.