Drs. L.A.H. (Leon) van Halder

foto Drs. L.A.H. (Leon) van Halder
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Leon van Halder (1955-2019) was van 1 november 2013 tot 1 april 2015 secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hij was eerder onder meer werkzaam bij de VNG en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In 2007-2009 was hij directeur-generaal Wonen, Wijken en Integratie en in 2009-2013 was de heer Van Halder directeur-generaal curatieve zorg. Sinds 1 april 2015 was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van RadboudUMC.

in de periode 2013-2015: secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.