Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK)

De fractie Groep Bontes/Van Klaveren ontstond op 25 april 2014, nadat Joram van Klaveren zich bij de groep-Bontes had gevoegd toen hij uit de PVV-fractie was gestapt. De fractie lid-Bontes bestond sinds 29 oktober 2013, nadat Louis Bontes uit de PVV-fractie was gezet. Bontes en van Klaveren wijzigden de naam van de fractie in Groep-Bontes/Van Klaveren.

In juni 2014 hebben Bontes en Van Klaveren de partij VNL (VoorNederland) opgericht. VNL wist bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 geen zetel te bemachtigen.


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.