Drs. K. (Kati) Piri

foto Drs. K. (Kati) Pirivergrootglas

Kati Piri (1979) is sinds 1 juli 2014 lid van het Europees Parlement voor de PvdA. Mevrouw Piri is lid van de commissie buitenlandse zaken. Zij was eerder werkzaam bij de sociaaldemocratische fractie in het Europees Parlement en bij de Wiardi Beckman Stichting. In 2011 werd zij programmamanager Zuid-Kaukasus en Moldavië bij NIMD, een Nederlands instituut dat politieke partijen en democratische bewegingen in jonge democratiën ondersteunt.

PvdA
in de periode 2014-heden: lid Europees Parlement

voornaam (roepnaam)

(Kati)

personalia

geboorteplaats en -datum
Celldömölk (Hongarije), 8 april 1979

partij/stroming

partij(en)
PvdA (Partij van de Arbeid)

fractie Europees Parlement
Fractie van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten

hoofdfuncties en beroepen

  • politiek adviseur PvdA-delegatie Europees Parlement (Anne Vondeling Stichting), van april 2006 tot februari 2008
  • politiek adviseur commissie buitenlandse betrekkingen/defensie en veiligheid, S&D-fractie Europees Parlement, van februari 2008 tot maart 2011 (adviseur delegatie voor betrekkingen met Armenië, Azarbaijan en Georgië)
  • coördinator Europese Denktank, WBS (Wiardi Beckman Stichting), van maart 2011 tot juli 2011
  • programmamanager Zuid-Kaukasus en Moldavië, NIMD (Netherlands Institute for Multiparty Democracy), vanaf augustus 2011
  • lid Europees Parlement, vanaf 1 juli 2014

activiteiten

als Europarlementariër


op het gebied van de EU
  • Rapporteur en schaduwrapporteur in dossiers over de (handels)relatie tussen de EU en Turkije
  • Stelt vaak vragen over mensenrechtenkwesties in en aan de rand van de Europese Unie

uitgebreide versie

uitgebreide versie
Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding, wetenswaardigheden etc. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft. reageer

Bovenstaande gegevens zijn ontleend aan het biografisch archief van het Parlementair Documentatiecentrum (PDC) van de Universiteit Leiden en betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was.
Aanvullingen en gemotiveerde correcties ontvangt PDC graag. U kunt hiervoor de "reageer-keuze" aan de rechterzijde van deze pagina gebruiken of uw aanvullingen per post sturen naar PDC, antwoordnummer 10801, 2501 BW Den Haag of per email aan info@biografieen.com.