B. (Bart) van Kent

foto B. (Bart) van Kentvergrootglas

Bart van Kent (1983) is sinds 23 maart 2017 lid van de Tweede Kamerfractie van de SP . Hij was medewerker sociale zaken van de SP-Tweede Kamerfractie en gemeenteraadslid in Den Haag. In de Tweede Kamer is de heer Van Kent woordvoerder sociale zaken.

SP
in de periode 2017-heden: lid Tweede Kamer

Voornaam (roepnaam)

Bart (Bart)

Personalia

geboorteplaats en -datum
Eindhoven, 18 december 1983

Partij/stroming

partij(en)
SP (Socialistische Partij)

Hoofdfuncties/beroepen

  • lid gemeenteraad van Eindhoven, van 7 maart 2006 tot 1 oktober 2007
  • medewerker sociale zaken SP-Tweede Kamerfractie, van mei 2007 tot 23 maart 2017
  • lid gemeenteraad 's-Gravenhage, van 11 maart 2010 tot 21 september 2017
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, vanaf 23 maart 2017

Activiteiten

als parlementariër
  • Diende in 2017 samen met Gijs van Dijk (PvdA) en Zihni Özdil (GroenLinks) een initiatiefwetsvoorstel in over gelijke arbeidsvoorwaarden voor werknemers die in het kader van payrolling ter beschikking zijn gesteld (34.837 )
  • Bracht in 2017 samen met Zihni Özdil (GroenLinks) en Gijs van Dijk (PvdA) de initiatiefnota 'Vast werk loont' uit (34.855 )

Wetenswaardigheden

woonplaats
's-Gravenhage

e-mailadres
b.vkent@tweedekamer.nl

Uitgebreide versie

uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.