Drs. M.R.P.M. (Maarten) Camps

foto Drs. M.R.P.M. (Maarten) Campsvergrootglas

Maarten Camps (1964) is sinds augustus 2013 secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken (sinds oktober 2017: 'en Klimaat') Hij was eerder topambtenaar op de ministeries van financiën en Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

in de periode 2013-heden: secretaris-generaal

Voornaam (roepnaam)

(Maarten)

Personalia

geboorteplaats en -datum
Rijswijk (Z.H.), 15 augustus 1964

Hoofdfuncties/beroepen

  • ambtenaar ministerie van Financiën, vanaf 1991
  • plaatsvervangend directeur Algemene Financiële en Economische Politiek, ministerie van Financiën, van 2000 tot 2002
  • directeur Algemene Sociaal Economische Aangelegenheden, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, van 2002 tot 2005
  • directeur Arbeidsverhoudingen, tevens plaatsvervangend directeur-generaal, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, van 2005 tot 15 april 2008
  • directeur-generaal Werk, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, van 15 april 2008 tot augustus 2013
  • secretaris-generaal ministerie van Economische Zaken (sinds 26 oktober 2017 'en Klimaat'), vanaf 26 augustus 2013

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.