F.W. (Frederik Willem) de Klerk

foto F.W. (Frederik Willem) de Klerk

Frederik Willem de Klerk (1936) was president van Zuid Afrika. Onder zijn leiding werd de apartheid ontmanteld. F.W. de Klerk leidde, in nauwe samenwerking met Nelson Mandela, de overgang van apartheid naar een democratisch en gelijk Zuid Afrika. Zij ontvingen voor dit werk in 1993 de Nobelprijs voor de Vrede. Voor hij president werd F.W. de Klerk gerekend tot de conservatieve vleugel van zijn partij. Na zijn vertrek uit de actieve politiek werkt F.W. de Klerk nog steeds om vrede, democratische waarden en goed leiderschap te bevorderen. Zelfs de critici van F.W. de Klerk erkennen dat hij een plek heeft verdiend in de geschiedenis van Zuid Afrika.

in de periode 2013: historische figuren, president (niet EU-land)

1.

Voornamen (roepnaam)

(Frederik Willem)


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.