Mr. S.C.C.M. (Sjoerd) Potters

foto Mr. S.C.C.M. (Sjoerd) Potters
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Sjoerd Potters

In het decentrale bestuur gevormde VVD-politicus en bestuurder, die vijf jaar Tweede Kamerlid was. Voerde daar het woord over complexe dossiers als de Wet langdurige zorg, de problematiek van het persoonsgebonden budget en de Participatiewet. Ook was hij enige tijd woordvoerder integratiebeleid. Was voor hij Kamerlid werd gemeentesecretaris van Haaren, ambtenaar van de provincie Noord-Brabant en wethouder van onder meer welzijn, jeugd, sport en sociale zaken in Waalwijk. In april 2017, kort voor de verkiezingen, werd hij burgemeester van De Bilt.

VVD
in de periode 2012-2017: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.