Drs. M.E. (Marit) Maij

foto Drs. M.E. (Marit) Maij
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
Foto: Lex Draijer

Zich kleurrijk kledend PvdA-Tweede Kamerlid met veel belangstelling voor het buitenland. Zij was dan ook actief als woordvoerder Europese zaken, rapporteur voor de Brexit en afgevaardigde naar het parlement van de Raad van Europa. Het grootste deel van haar loopbaan werkte zij bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, met tweemaal een post in het buitenland. Hield zich als Kamerlid ook enige tijd bezig met het asielbeleid en was een jaar fractiesecretaris. Dochter van oud-CDA-minister en commissaris van de Koningin Hanja Maij. Haar achtergrond als diplomate weerhield haar niet scherp te debatteren.

PvdA
in de periode 2012-2017: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.