Nederland Lokaal

De politieke partij Nederland Lokaal (NL) werd in 2012 opgericht en nam deel aan de Tweede Kamerverkiezingen in september 2012. Lijsttrekker was Ton Schijvenaars. NL was voor een nieuwe vorm van politiek die uit gaat van de kracht van de inwoners zelf.

De partij wilde een einde aan verspilling van geld, waarvan de oorzaak volgens de partij bij de huidige politieke partijen lag. NL richtte zich daarom op een participatiedemocratie en wilde vertrouwen op de inzet en kennis van de Nederlandse burger.

De partij haalde geen zetels bij de verkiezingen.

De partij stond voor:

 • 1. 
  vertrouwen in burgers
 • 2. 
  participatie van inwoners
 • 3. 
  de menselijke maat en kleinschaligheid
 • 4. 
  het laten uitvoeren van zoveel mogelijk taken op lokaal niveau, dichtbij de mensen
 • 5. 
  (volledige) financiële transparantie bij de besteding van belastinggeld

Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.