Drs. M. (Michiel) Servaes

foto Drs. M. (Michiel) Servaes

In Oss geboren PvdA'er, die een internationale georiënteerde loopbaan in 2012 afwisselde met het Tweede Kamerlidmaatschap. Hij werkte als beleidsadviseur bij Buitenlandse Zaken en was onder meer financieel-economisch adviseur van de Nederlandse ambassade in Londen. Als voormalige diplomaat woordvoerder buitenlandse zaken van de PvdA-fractie, die als rustig en gedegen bekendstond. Maakte zich sterk voor een Europees wapenexportbeleid. Sinds 1 oktober 2018 is hij algemeen directeur van Oxfam Novib.

PvdA
in de periode 2012-2017: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Voornaam (roepnaam)

(Michiel)

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Oss, 21 februari 1972

3.

Partij/stroming

partij(en)
PvdA (Partij van de Arbeid)

4.

Hoofdfuncties/beroepen (3/8)

  • algemeen directeur Oxfam Novib, vanaf 1 oktober 2018
  • plaatsvervangend directeur directie sociale ontwikkeling, directoraat-generaal Internationale Samenwerking, ministerie van Buitenlandse Zaken, van november 2017 tot 1 oktober 2018
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 20 september 2012 tot 23 maart 2017

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

5.

Nevenfuncties

afgeleide functies, presidia etc.
  • lid COSAC (Conferentie van in Europese zaken gespecialiseerde commissies van nationale parlementen) namens de Tweede Kamer, vanaf oktober 2012
  • rapporteur voor het Europees Semester namens de Tweede Kamer

6.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

7.

Activiteiten

als parlementariër
  • Bracht in 2014 samen met Sjoerd Sjoerdsma (D66) een initiatiefnota uit over een geharmoniseerd Europees wapenexportbeleid (34.103)
 

8.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.