Zeeuws oud-Kamerlid Huib Eversdijk (CDA) overleden

vrijdag 16 maart 2012, 10:47

DEN HAAG (PDC) - In Kapelle is het oud-CDA-Kamerlid Huib Eversdijk overleden. Hij is 78 jaar geworden. Eversdijk was vanaf 1977 veertien jaar Tweede Kamerlid en daarna twaalf jaar senator. Hij was zowel fractiesecretaris als vicefractievoorzitter en was tevens enige jaren ondervoorzitter van de Tweede Kamer. Oorspronkelijk was Eversdijk lid van de CHU.

In de Tweede Kamer was Huib Eversdijk woordvoerder op gebied van waterstaat, visserij en ruimtelijke ordening. Later, en ook in de Eerste Kamer, hield hij zich bezig met Europese samenwerking. Als Tweede Kamerlid leidde hij in de jaren tachtig een onderzoek naar het ontduiken van de visquoteringen.

De blijmoedige Zeeuw Eversdijk kwam uit het onderwijs, waar hij werkte als schoolhoofd en leraar aardrijkskunde. In zijn woonplaats Borsele zat hij in de gemeenteraad en verder maakte hij deel uit van Provinciale Staten van Zeeland. Na zijn politieke loopbaan was hij waterschapsbestuurder. Hij vervulde diverse maatschappelijke functies, vooral in zijn eigen provincie.

bron: Provinciale Zeeuwse Courant