Dr. B.A.W. (Bart) Snels

foto Dr. B.A.W. (Bart) Snels
bron: Tweede Kamer

Bart Snels (1966) is sinds 23 maart 2017 lid van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks. Hij was politiek strategisch adviseur. Daarvoor was hij in verschillende posities werkzaam geweest bij GroenLinks. Zo was hij directeur van het Wetenschappelijk Bureau en hoofd voorlichting en strategie van de GroenLinks-Tweede Kamerfractie. De heer Snels is financieel woordvoerder (inclusief belastingen) van de GroenLinks-fractie.

GroenLinks
in de periode 2017-heden: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Voornamen (roepnaam)

Bartholomeus Adrianus Wilhelmus (Bart)

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Roosendaal (gem. Roosendaal en Nispen), 6 januari 1966

3.

Partij/stroming

partij(en)
GroenLinks

4.

Hoofdfuncties/beroepen (3/14)

  • freelance adviseur en publicist, van juni 2015 tot maart 2017
  • politiek adviseur en tekstschrijver van Jesse Klaver, Groenlinks-fractie Tweede Kamer der Staten-Generaal, van oktober 2015 tot 23 maart 2017
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, vanaf 23 maart 2017

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

5.

Partijpolitieke functies

In de uitgebreide versie is een overzicht van partijpolitieke functies opgenomen.

6.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

7.

Activiteiten

als parlementariër (2/3)
  • Nam in 2018 de (mede)verdediging van Linda Voortman over van een initiatiefwetsvoorstel over vernieuwing van de Wet openbaarheid van bestuur (Wet open overheid). Medeverdediger van het voorstel is Steven van Weyenberg (D66). Diende in 2019 samen met Steven van Weyenberg (D66) een novelle in om dit wetsvoorstel aan te passen (33.328, 33.328, 35.112, 35.112)
  • Kondigde in april 2019 de indiening van een initiatiefwetsvoorstel aan (samen met SP en PvdA) over de vennootschapsplicht voor Nederlandse mulitnationals $B https://www.pwc.nl/nl/actueel-en-publicaties/belastingnieuws/ondernemingen/Initiatief-wetsvoorstel-beperking-liquidatieverliesregeling.html

In de uitgebreide versie is een overzicht van opvallend stemgedrag opgenomen.

8.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.