Tweede Kamerfractie Groep-Nawijn

De fractie Groep-Nawijn ontstond op 17 augustus 2006, Gerard van As zich bij de fractie lid-Nawijn aansloot. Hij deed dit nadat hij de strijd om het fractieleiderschap van de LPF verloor van Mat Herben. Nawijn en Van As richtten samen de Partij voor Nederland op, maar Van As verliet deze partij al snel na een conflict rond de kandidaatstelling.

Na het vertrek van Van As als Tweede Kamerlid op 12 september 2006 was er feitelijk weer sprake van een fractie lid-Nawijn.


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.