Dr. K.H.W. (Klaas) Knot

Klaas Knot (1967) is sinds 1 juli 2011 president van De Nederlansche Bank. De Groninger Knot was directeur financiële markten en plaatsvervangend thesaurier-generaal op het ministerie van Financiën. Tevens is hij honorair hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen. Eerder werkte hij onder meer bij de Pensioen- en Verzekeringskamer, als ambtenaar van financiën en voor het Internationaal Monetair Fonds.

in de periode 2011-heden: president Nederlandse Bank

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Onderdendam (gem. Bedum), 14 april 1967

2.

Hoofdfuncties/beroepen (4/11)

  • directeur financiële markten en plaatsvervangend Thesaurier-Generaal, ministerie van Financiën, van 1 augustus 2009 tot 2011
  • president "De Nederlandsche Bank", vanaf 1 juli 2011
  • lid Raad van Bestuur ECB (Europese Centrale Bank)
  • lid Algemene Raad ECB (Europese Centrale Bank)

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

3.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

4.

Wetenswaardigheden

uit de privésfeer
  • Promoveerde bij prof.mr. C.A. (Flip) de Kam en prof. dr. J. de Haan

5.

Familie/gezin

In de uitgebreide versie zijn, indien bekend, de familierelaties opgenomen.

6.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.