Wilders ontneemt fractiegenoot Lucassen woorvoerderschappen

maandag 15 november 2010, 15:33

DEN HAAG (PDC) - PVV-fractievoorzitter Wilders heeft  zijn in opspraak geraakte collega Lucassen met onmiddellijke ingang de woordvoerderschappen van Wijken en Defensie ontnomen. Lucassen blijft wel lid van de PVV-fractie in de Tweede Kamer. Dit is het resultaat van een aantal gesprekken die de PVV-leider met het Kamerlid heeft gehad. Met deze constructie komt het gedoogkarakter van het minderheidskabinet-Rutte ook niet in gevaar: VVD, CDA en PVV behouden 76 van de 150 zetels.

Lucassen was vorige week in opspraak geraakt doordat oud-buurtbewoners hem beschuldigden van bedreigingen en intimidatie. Vervolgens bleek dat hij ook was veroordeeld wegens ontucht, die hij als instructeur bij de landmacht met een ondergeschikte gepleegd zou hebben.

In de persverklaring die de PVV vandaag publiceerde staat dat Lucassen niet veroordeeld is wegens bedreiging. Wel dat hij vanwege twee overtredingen is beboet, en dat hij wegens ontucht is veroordeeld. Deze zaken waren niet bekend toen Lucassen voor de Tweede Kamer werd geselecteerd. Wilders 'voelt zich daarom door Lucassen oneerlijk bejegend' en heeft daar dus ook consequenties aan verbonden. Het Kamerlid biedt betrokkenen zijn excuses aan.

bron: persverklaring PVV