Drs. A.H.M. (Afke) Schaart

foto Drs. A.H.M. (Afke) Schaart
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: VVD

VVD-politica uit Wassenaar, voor wie het Tweede Kamerlidmaatschap uiteindelijk een onderbreking bleek van een loopbaan in het bedrijsfleven. Voor zij Kamerlid werd was zij directeur public affairs bij telecombedrijf KPN en vanaf 2013 is zij directeur EU, International Relations bij Microsoft. Was verder twee jaar gemeenteraadslid in haar woonplaats. Held zich als Kamerlid vooral bezig met technologie, innovatie, ruimtevaartbeleid, export, handelsbeleid, regionaal- en vestigingsbeleid en met het beleid rond topinkomens. Voor burgers en ondernemers toegankelijk Kamerlid, dat echter al na twee jaar weer afscheid moest nemen.

VVD
in de periode 2010-2012: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Personalia

voornamen (roepnaam)
Afke Helprigdina Maria (Afke)

geboorteplaats en -datum
Zwartsluis, 24 oktober 1973

2.

Partij/stroming

partij(en)
VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie), vanaf 2005

3.

Hoofdfuncties/beroepen (5/7)

  • lid gemeenteraad van Wassenaar, van 1 december 2008 tot 11 maart 2010
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 17 juni 2010 tot 20 september 2012
  • senior directeur EU International Relations, Microsoft, van maart 2013 tot februari 2015
  • vicepresident en 'Head of Europe' GSMA, van februari 2015 tot oktober 2020 (internationale koepelorganisatie van mobiele operators)
  • vicepresident 'Global Government Affairs', Huawei, oktober 2020

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Nevenfuncties

vorige
  • lid bestuur ECP-EPN, platform voor de informatiesamenleving, van 2008 tot 2010
  • lid bestuur FttH (Fiber tot the Home), Platform Nederland, van 2009 tot 2010

afgeleide functies, presidia etc.
lid Klankbordgroep 'kosten en effecten klimaat- en energiebeleid' (Tweede Kamer der Staten-Generaal), van 15 maart 2012 tot 20 september 2012

5.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

6.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.