B.Ch. (Bart) de Liefde

foto B.Ch. (Bart) de Liefde
Naar de originele foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: VVD

Sportieve VVD-politicus, die zich in de Tweede Kamer ruim vijf jaar met uiteenlopende onderwerpen bezighield. Zo was hij woordvoerder ICT, telecom, biotechnologie, glastuinbouw, sportbeleid, cultuur en kansspelen. Bezocht vanwege die drie laatstgenoemde beleidsterreinen geregeld stadions, casino's en theaters. Voor hij Kamerlid werd raadslid in Den Haag, beleidsadviseur bij de metaalwerkgevers en adviseur public affairs bij Dröge & Van Drimmelen. Daarnaast internationaal hockeyscheidsrechter. Stapte begin 2016 over naar taxibedrijf Uber, waarvan hij hoofd voorlichting werd.

VVD
in de periode 2010-2016: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.