Mr. J.H.A. (Johan) Driessen

foto Mr. J.H.A. (Johan) Driessen
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Tweede Kamer

Johan Driessen (1981) was van 17 juni 2010 tot 20 september 2012 Tweede Kamerlid voor de PVV. Hij is advocaat en was in die hoedanigheid ook werkzaam voor de PVV-Tweede Kamerfractie. De heer Driessen hield zich als Kamerlid bezig met het beleid ten aanzien van ontwikkelingssamenwerking, subsidies en de vrijheid van meningsuiting. Na zijn Kamerlidmaatschap was hij ambtelijk secretaris en beleidsmedewerker van de fractie-Bontes/Van Klaveren. Mede-oprichter en penningmeester van de partij VoorNederland (VNL).

PVV
in de periode 2010-2012: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.