Drs. S. (Siebe) Riedstra

foto Drs. S. (Siebe) Riedstra

Siebe Riedstra (1955) is sinds 15 juni 2015 secretaris-generaal van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Hij was eerder secretaris-generaal van de ministeries van Verkeer en Waterstaat en van Infrastructuur en Milieu. Daarvoor bekleedde hij directeursfuncties op Verkeer en Waterstaat en Onderwijs.

in de periode 2009-heden: secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Voornaam (roepnaam)

(Siebe)

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Appelscha (gem. Ooststellingwerf), 1 februari 1955

3.

Hoofdfuncties/beroepen (2/11)

  • secretaris-generaal ministerie van Infrastructuur en Milieu, van 15 oktober 2010 tot 15 juni 2015
  • secretaris-generaal ministerie van Veiligheid en Justitie (sinds 26 oktober 2017 Justitie en Veiligheid), vanaf 15 juni 2015

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

5.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.