Masterclass: Een kijkje achter de schermen bij de Europese Unie

maandag 18 februari 2008, 15:36

Uit de eerste hand horen hoe het achter de schermen van de Europese Unie toegaat? De Permanent Vertegenwoordiger van Nederland bij de Europese Unie te Brussel, een oud-staatssecretaris Buitenlandse Zaken, de houder van de Jean Monnet leerstoel in Political and Administrative Studies of European Integration en andere experts geven openheid van zaken tijdens de Masterclass " In de coulissen van de Europese Unie".

De Masterclass voor Bachelor- en Masterstudenten wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door het Montesquieu Instituut. Dit in Den Haag gevestigde instituut richt zich sinds zijn oprichting in mei 2007 op de bestudering van parlementaire geschiedenis en constitutionele ontwikkelingen in Europees vergelijkend perspectief.

In de periode van maart tot en met juni biedt het instituut aan een groep gemotiveerde studenten en aan iedereen die in Europa geïnteresseerd is een reeks seminars aan. Door het deelnemen aan deze bijeenkomsten verwerven de studenten inzicht in het complexe systeem van besluitvorming in de Europese Unie, waarbij de vaak weinig transparante verhoudingen tussen de verschillende Europese en nationale instellingen centraal zullen staan.

De Masterclass behandelt de verschillende onderwerpen vanuit een multidisciplinair perspectief, en is daarom ook toegankelijk voor studenten uit verschillende studierichtingen: Rechten, Geschiedenis, Bestuurskunde, Politicologie en Europese Studies. Deze multidisciplinaire benadering is ook duidelijk terug te zien in de gevarieerde lijst van aansprekende docenten die door het instituut uitgenodigd zijn om de seminars in te leiden.

De Masterclass "In de coulissen van de Europese Unie" gaat van start op 7 maart. De sluitingsdatum voor inschrijvingen is 28 februari.

Ga voor de aanmeldingsprocedure, de complete lijst van docenten, de in de seminars aan bod komende thema's en aanvullende informatie naar onderstaande link.

bron: Montesquieu Instituut