Symposium over politieke partijen en de nieuwe media

dinsdag 18 september 2007, 11:41

In de week van 5 tot en met 12 oktober 2007 houden de publieke omroepen de 'Week van de democratie'. In deze week zullen alle publieke omroepen aandacht besteden aan het functioneren van de democratie, onder de titel "Wij zijn de baas". Het ministerie van Binnenlandse Zaken levert een bijdrage aan dit initiatief door op 9 oktober een symposium te organiseren over politieke partijen en nieuwe media.

In het symposium zal aandacht besteed worden aan de veranderende rol die politieke partijen spelen in de vertegenwoordigende democratie. Alle partijen moeten veel moeite doen om hun leden te activeren en te betrekken bij hun activiteiten. De vraag hoe ze dat doen en welke rol nieuwe media hierbij spelen zal centraal staan in het symposium.

Nagegaan zal worden hoe de positie van partijen is veranderd, hoe zij op dit moment al gebruik maken van nieuwe media en welke andere toepassingen ook denkbaar en bruikbaar zijn. Enkele partijen zullen zelf ook presentaties verzorgen van de manier waarop zij de nieuwe media intern toepassen.

Het symposium wordt gehouden op dinsdag 9 oktober van 13.30 uur tot 17.30 uur in het Nutshuis, Riviervismarkt 5 te Den Haag. Aanmelden is mogelijk via de website van Binnenlandse Zaken of via een e-mail naar democratie@minbzk.nl, onder vermelding van uw naam, e-mailadres, organisatie en woonplaats.

bron: ministerie van Binnenlandse Zaken