Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Uitslag

De Onafhankelijke Senaatsfractie haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 29 mei 2007 2.857 berekende stemmen (1,8%) van de 163.087 uitgebrachte berekende stemmen. De partij haalde hiermee 1 zetel.

De Onafhankelijke Senaatsfractie deed aan de verkiezingen mee in een lijstencombinatie met de VVD en D66. Deze lijstencombinatie behaalde in totaal 37.487 berekende stemmen. Dit leverde de lijstencombinatie 17 volle zetels, maar geen restzetels op. Dankzij de lijstencombinatie haalde D66 2 Eerste Kamerzetels in plaats van 1.

De Onafhankelijke Senaatsfractie deed aan de Eerste Kamerverkiezingen mee in de provincies Groningen, Fryslân, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

2.

Voorkeurkandidaten

Om de voorkeursdrempel te halen waren 1.088 berekende stemmen (50% van de kiesdeler) nodig. Hieraan voldeden:

 

3.

Kandidaten

Neem contact op met de redactie van PDC voor een overzicht van de kandidaten.


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.