Groen Vrij Internet Partij

logo gvip

De partij Groen Vrij was een internet partij. Groenvrij werd opgericht om de ban op cannabis en hennep te beëindigen en de huidige vertegenwoordende democratie te vervangen door directe internet democratie.

Volgens de partij negeerde het huidige politieke systeem een belangrijk deel van de bevolking. Hier moest volgens de partij verandering in worden gebracht door middel van permanente internet democratie.

De lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2006 was Wernard Bruining. De partij deed niet in alle kieskringen mee. De Groen Vrij Internet Partij haalde bij deze verkiezingen geen zetels.

Verkiezingsprogramma 2006

  • permanente democratie via internet; leden van Groen Vrij geven via internet aan welk standpunt in de Tweede Kamer wordt ingenomen
  • geleidelijke groei naar de legalisatie van cannabis, iedere Europeaan heeft de vrijheid om voor eigen gebruik tien planten te kweken uit een zakje zaad
  • opheffing van het verbod op de teelt van industriële hennep
  • zorgen voor aanleg van meer snelwegen; openbaar vervoer, bussen en overheidsvoertuigen moet beter en er mag uitsluitend gebruik maken van schone brandstof
  • overheid moet gebruik maken rescocialisatieplicht om burgers te beschermen tegen recidive van plegers van delicten
  • inzetting van goed beschermde vredeswerkers om te zorgen voor daadwerkelijke vredespolitiek
  • einde aan het huidige overheidsbeleid; overheid is dienaar van de burger, niet andersom.

Kiezers: 2.297 (22 november 2006)


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.