Liberaal Democratische Partij (LibDem)

De Liberaal Democratische Partij (LibDem) werd op 25 augustus 2006 opgericht, na de val van het kabinet-Balkenende II en uit onvrede over de manier waarop de Haagse politiek werd bedreven. De partij staat onder leiding van Sammy van Tuyll van Serooskerken. De Liberaal Democratische Partij wil een liberaal beleid en een sociale samenleving.

Volgens de partij functioneert de Haagse politiek op dit moment niet goed. De partij wil zorgen voor vernieuwing. Volgens de Liberaal Democraten moet de politiek vooral ingaan op de inhoud en goede, structurele oplossingen bieden op lange termijn.

Zowel bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2006 als die van 12 september 2012 was oud-VVD-lid Sammy van Tuyll van Serooskerken lijsttrekker. De Liberaal Democratische Partij haalde zowel bij de verkiezingen van 2006, als bij die van 2012 geen zetel.


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.