Continue Directe Democratie Partij (CDDP)

Logo CDDP

De Continue Directe Democratie Partij (CDDP) was een politiek neutrale tussenpartij. Het was een partij zonder inhoudelijke standpunten. De partij stond voor Continue Directe Democratie. Gedachte was: stemmers hebben continu iets te kiezen en zitten niet vier jaar vast aan één keuze.

De CDDP werd opgericht door Rob Verboom. Volgens hem was er te weinig directe democratie binnen het huidige kiesstelsel.

De lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2006 was Rob Verboom. De partij deed niet mee

De CDDP heeft bij deze verkiezingen geen zetels in de Tweede Kamer behaald.

Verkiezingsprogramma

De CDDP is geen echte politieke partij met standpunten maar vertegenwoordigt een andere vorm van democratie: meebeslissen. De partij wil:

  • een democratie waarin burgers in plaats van 1x in de 4 jaar, continu mogen stemmen
  • een democratie waarin burgers zelf de beste ideeën van verschillende partijen kunnen ondersteunen.

Kiezers zouden niet één stem moeten kunnen uitbrengen, maar meer stemmen. Voor elk onderwerp zou een kiezer apart moeten kunnen stemmen. Deze stem kan wél gewijzigd worden, in tegenstelling tot de stem die in het huidige politieke stelsel niet gewijzigd kan worden.

1.

Kerngegevens

Oprichter:

Rob Verboom

Kiezers:

559 (22 november 2006)


Meer over

Kijk voor meer informatie over de CDDP op de website van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen.


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.