Nieuwkomers in toptien kandidatenlijst D66

vrijdag 4 januari 2002, 12:46

Door de uittocht van zittende D66-bewindslieden en Tweede-Kamerleden staan er op de ontwerp-kandidatenlijst van deze partij voor de komende verkiezingen vier nieuwkomers in de toptien. Roger van Boxtel is door de D66 stemadviescommissie, onder leiding van oud-minister Hans Wijers, op de tweede plaats van de lijst geplaatst. Thom de Graaf, verkozen tot lijsttrekker, was al verzekerd van de eerste plaats.

Nieuwkomers bij de eerste tien zijn Van Geen, Westerouen van Meeteren, Van der Ham en Crebas. De zittende kamerleden Giskes en Dittrich staan in de lijst op plaats drie en vier, Bakker op zes en onderwijsspecialist Lambrechts op acht. De huidige ministers Borst en Brinkhorst en de staatssecretarissen Ybema en Verstand hebben te kennen gegeven niet opnieuw op de verkiezingslijst te willen.

De definitieve kandidatenlijst wordt vastgesteld nadat de leden van D66 tot en met 1 februari 2002 12.00 uur de gelegenheid hebben gehad om hun stem uit te brengen. Op de website van de partij staat de volledige lijst van de stemadviescommissie.

bron: Trouw, 4 januari 2002