PvdA maakt op 25 september nieuwe voorzitter bekend

dinsdag 21 augustus 2007, 10:29

De leden van de PvdA kunnen tussen 16 en 23 september 2007 via telefoon, brief of internet aangeven wie volgens hen Michiel van Hulten op moet volgen als voorzitter van hun partij. Naar verwachting zal het partijbestuur de winnaar van deze verkiezing dan op 25 september bekendmaken. Vervolgens moet het partijcongres op 6 oktober de benoeming bekrachtigen.

De partij zal op 31 augustus of 1 september bekendmaken wie zich gekandideerd hebben voor het voorzitterschap. Tot die tijd doet de partij geen mededelingen over mogelijke kandidaten

Oud-minister Jan Pronk en de Dordtse jurist Bart Bouman hebben hun kandidatuur echter al in de publiciteit gebracht. De Nijmeegse wethouder Paul Depla toonde eerder belangstelling voor een voorzitterschap in deeltijd. Het is echter onduidelijk of Depla, die voorzitter was van de commissie die het verkiezingsprogramma heeft opgesteld, zich ook daadwerkelijk kandidaat heeft gesteld. Andere mogelijke kandidaten zouden de Friese afdelingsvoorzitter Bertus Mulder, Ad Voerman uit Lelystad en Tjeerd van Dekken uit Groningen zijn.

bron: ANP


Meer over