Drs. M.A.J. (Menno) Knip

foto Drs. M.A.J. (Menno) Knip
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
© Hans Kouwenhoven

Liberale bestuurder, die eerst enige jaren officier (ritmeester) was en daarna bij de Rijks Planologische Dienst werkte. In 1984 begon hij een loopbaan als burgemeester van achtereenvolgens Hasselt (vijf jaar), Noordoostpolder (negen jaar) en Almelo (ruim elf jaar). Kwam in 2010 tussentijds voor de VVD in de Eerste Kamer en bleef bijna negen jaar lid. Was woordvoerder financiën, veiligheid en politie en mediabeleid, alsmede voorzitter van de vaste commissie voor Financiën. Combineerde dossierkennis met relativeringsvermogen.

VVD
in de periode 2010-2019: lid Eerste Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.