Wetenschappers, kinderrechter en journalist op SP-Eerste Kamerlijst

maandag 5 februari 2007, 15:51

De ontwerp-kandidatenlijst van de SP voor de Eerste Kamerverkiezingen wordt aangevoerd door fractievoorzitter Tiny Kox. Op plaats twee en drie staan de huidige leden Tineke Slagter en Anja Meulenbelt. De lijst wordt 17 maart vastgesteld door de partijraad.

Onder de nieuwkomers zijn, op plaats vijf, hoogleraar Eric Smaling (Wageningen, duurzame landbouw), op nummer zeven oud-hoogleraar Sineke ten Horn (zorgmanagement, Utrecht), op plaats negen kinderrechter Nanneke Quik-Schuijt en als nummer tien de journalist (onder meer van radioprogramma OVT) Kees Slager. Ook de nummer elf van de lijst is een voormalige hoogleraar, Paul Peters (ontwikkelingstoxicologie, Utrecht).

Hoogste nieuwkomer is Geert Reuten (nummer vier). Hij is hoofddocent economie aan de Universiteit van Amsterdam en adviseur van de SP-Tweede Kamerfractie. Op plaats zes staat Tuur Elzinga, coördinator van solidariteitsfonds XminY en medewerker sociale zaken van de SP-Tweede Kamerfractie. Nummer acht van de lijst is de politicoloog Arjan Vliegenthart.

bron: website SP