Balkenende en Marijnissen na gesprek met Hoekstra: verschillen zijn nog groot

donderdag 7 december 2006, 8:39

Informateur Hoekstra sprak gisteren met CDA-leider Balkenende en SP-leider Marijnissen. Doel van het gesprek was de overeenkomsten en verschillen tussen de twee partijen te inventariseren. Er is nog niet onderhandeld.

Na het gesprek zeiden Balkenende en Marijnissen dat ze een aangenaam gesprek hadden gevoerd. Wel vonden ze dat tussen de standpunten van de partijen grote verschillen zijn. Beide fractieleiders noemden hierbij de onderwerpen inkomensverdeling, internationaal beleid en zorg.

Ook heeft Balkenende, volgens Marijnissen, moeite met het idee dat de linkse partijen een meerderheid zouden hebben in een kabinet van CDA, PvdA en SP. Balkenende gaf toe dat hij de getalsverhouding bij de vorming van een stabiele regering ook een rol vindt spelen.

Vanochtend praten Marijnissen en PvdA-leider Bos met elkaar, vanavond gaan Bos en Balkenende om de tafel zitten. Ook deze gesprekken vinden plaats onder leiding van Hoekstra. Daarna beslist de informateur hoe hij zijn werkzaamheden zal vervolgen.

bron: NOS, ANP


verwant nieuws

meer over