Eén NL wil einde aan de nieuwe 'pruikentijd' door meer directie democratie

dinsdag 10 oktober 2006, 8:33

Eén NL wil af van wat zij noemt de moderne regentenklasse van de gevestigde partijen. Dat bleek tijdens de presentatie van het verkiezingsprogramma. Volgens Eén NL zijn de gevestigde partijen er na de revolutie van Fortuyn niet in geslaagd om voor verandering te zorgen en meer inspraak te geven aan burgers.

De partij is voor een direct gekozen burgemeester en minister-president en voor referenda, zodat burgers meer zeggenschap krijgen. Verder wil de partij afschaffing van de Eerste Kamer en vermindering van het aantal Tweede Kamerleden van 150 naar 100 leden.

Voor moord moet een straf komen van minimum vijftien jaar. Het verbod op discriminatie wordt ondergeschikt aan vrijheid van meningsuiting. Ook is Eén NL vóór een verbod op gezichtsbedekkende kleding op straat, in openbare scholen en andere ruimten. Religieuze uitingen door ambtenaren en leerkrachten van openbare scholen worden niet toegestaan. Wie Nederlander wil worden moet binnen één jaar een inburgeringsdiploma hebben en Nederlands kunnen spreken.

bron: Trouw


meer over