Balkenende laat niet het achterste van zijn tong zien

vrijdag 29 september 2006, 10:51

Hoewel de betogen van de fractievoorzitters voor een groot deel in het teken stonden van de naderende Tweede Kamerverkiezingen, heeft premier Balkenende gisteren tijdens de tweede dag van de Algemene Politieke beschouwingen nog niet het achterste van zijn tong laten zien. Een grote confrontatie met PvdA-leider Bos bleef daardoor uit.

Met het verkiezingscongres van het CDA in zicht liet de premier en CDA-leider zich niet verleiden tot het kenbaar maken van zijn visie op de volgende kabinetsperiode. Op de vraag van D66-fractievoorzitter Lousewies van der Laan of onder zijn premierschap majeure veranderingen in de AOW, pensioenen, hypotheekrenteaftrek of WW uitgesloten geacht konden worden, wilde Balkenende niet ingaan.

Ook wilde Balkenende zich niet uitspreken over het afschaffen van de overdraagbaarheid van de algemene heffingskorting. Dit plan maakt wel deel uit van onder meer de conceptverkiezingsprogramma's van de coalitiepartijen CDA en VVD.

Nieuwkomer Gonny van Oudenallen kon op de sympathie van de aanwezigen in de vergaderzaal rekenen vanwege haar onbevangen optreden, dat soms tot hilariteit leidde.


Meer over