Eerdmans en Van Schijndel vormen samen één fractie

maandag 25 september 2006, 9:30

Joost Eerdmans en Anton van Schijndel gaan samen een fractie vormen. Ze willen hun fractie EénNL noemen. Totdat de officiële benaming geregeld is noemen ze zich de Groep Eerdmans-Van Schijndel. Vandaag wordt een verzoek ingediend om de naam EénNL te mogen gebruiken. Volgens Eerdmans moet dit mogelijk zijn net zoals dat in 2001 voor de ChristenUnie mogelijk was, die toen ontstond door fusie van GPV en RPF.

Eerdmans is de fractievoorzitter van de nieuwe groep en Van Schijndel vice-fractievoorzitter en secretaris. Eerdmans en Van Schijndel zijn allebei kandidaat voor EénNL, de partij van Marco Pastors. Eerdmans staat tweede op de lijst en van Schijndel heeft de zevende plaats.

Dit was afgelopen woensdag voor de LPF aanleiding om te eisen dat Eerdmans zijn zetel zou opgeven. Anders zou hij uit de LPF-fractie worden gezet. Van Schijndel werd begin september door Mark Rutte uit de VVD-fractie gezet vanwege zijn kritische uitingen over het verkiezingsprogramma van de VVD en Rutte zelf. Sindsdien vormt hij een eenmansfractie.

bron: ANP


verwant nieuws