Tentoonstelling 100 jaar Miljoenennota in de Tweede Kamer

dinsdag 29 augustus 2006, 8:39

Vanaf maandag 18 september 2006 is in het gebouw van de Tweede Kamer de tentoonstelling "Ontwerpwedstrijd 100 jaar Miljoenennota" te zien. De eerste Miljoenennota werd op 18 september 1906 aangeboden door minister De Meester van Financiën. Het is in 2006 dus honderd jaar geleden dat de Tweede Kamer de eerste Miljoenennota in ontvangst nam.

Het ministerie van Financiën heeft daarom dit jaar een ontwerpwedstrijd voor het omslag van de Miljoenennota uitgeschreven onder middelbare scholieren. Uit de vele inzendingen zullen 540 ontwerpen op de tentoonstelling getoond worden om de diversiteit en de kwaliteit te laten zien. Het winnende ontwerp zal als omslag dienen van de Miljoenennota 2007.

De tentoonstelling zal worden geopend door de directeur-generaal Rijksbegroting van het ministerie van Financiën, André de Jong. Hierbij zullen ook familieleden van oud-minister De Meester van Financiën aanwezig zijn. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen in het gebouw van de Tweede Kamer tot en met 6 oktober 2006.

bron: Tweede Kamer