Fractievoorzitter Van As (LPF) Tweede Kamer stapt over naar groep Nawijn

donderdag 17 augustus 2006, 9:03

Gerard van As, fractievoorzitter van de LPF in de Tweede Kamer, heeft de LPF de rug toegekeerd en is sinds gisteren lid van de groep Nawijn. Volgens Van As is hij tot deze stap gekomen na een conflict over de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Het partijbestuur had gisteren bij monde van voorzitter Bert Snel aan Van As gevraagd het voorzitterschap van de fractie neer te leggen. Volgens Bert Snel moest er iets gebeuren omdat de LPF in de peilingen al enige tijd op nul zetels staat. Het bestuur wilde dat een 'tussenpaus' de fractie zou gaan leiden in afwachting van een definitieve keuze voor het politiek leiderschap. Snel liet zich niet uit wie hij daarvoor op het oog heeft.

Mat Herben, eerder al eens opgestapt als fractievoorzitter, is hiervoor in de running. Volgens hem zou de fractie Van As hebben gevraagd met onmiddellijke ingang het voorzitterschap neer te leggen, omdat de 'leden van de LPF' hem niet willen. Herben noemt Van As 'een slecht verliezer' door meteen maar op te stappen.

bron: ANP


verwant nieuws