Beoogd burgerinitiatief rookvrije horeca voldoet niet aan voorwaarden

vrijdag 9 juni 2006, 12:02

Het door Clean Air Nederland ingediende burgerinitiatief kan niet door de Tweede Kamer als burgerinitiatief in behandeling genomen worden. Dit voorstel doet de Tweede-Kamercommissie voor de Verzoekschriften en de Burgerinitiatieven in een schriftelijk advies aan de Tweede Kamer. De Tweede Kamer moet nog over het voorstel van de commissie beslissen.

Voorwaarde voor behandeling als burgerinitiatief is dat de Tweede Kamer in de twee jaar voorafgaand aan de indiening geen besluit over het betreffende onderwerp heeft genomen. Volgens de commissie voor de Verzoekschriften en de Burgerinitiatieven is het onderwerp rookvrije horeca de afgelopen jaren op verschillende manieren aan de orde geweest in de Tweede Kamer, en wel zodanig dat erover besloten is.

De commissie stelt wel vast dat rookvrije horeca een door velen gevoelde wens is. Het ingediende initiatief is gesteund door 62.679 mensen. Om die reden wil de commissie dat de Tweede-Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport het voorstel van Clean Air Nederland betrekt bij de behandeling van de evaluatie van het stappenplan over roken in de horeca. Voorstel is verder om Clean Air Nederland nog voor deze behandeling te horen.

bron: persbericht Tweede Kamer


Meer over