Mr. P.W.A. (Paul) Schellekens

foto Mr. P.W.A. (Paul) Schellekens
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Buitenlandse Zaken

Paul Schellekens (1951) was van 1 september 2006 tot 16 juni 2012 directeur van het Kabinet der Koningin. Eerder was hij onder meer ambtenaar op Buitenlandse Zaken, consul-generaal in Toronto, chef de poste in Peking en ambassadeur in Peru. Was van 2012 tot 2019 ambassadeur in Ierland.

in de periode 2006-2012: directeur Kabinet van de Koning(in)

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Personalia

voornamen (roepnaam)
Paulus Wilhelmus Adrianus (Paul)

geboorteplaats en -datum
1951

2.

Hoofdfuncties/beroepen (4/9)

  • hoofd politieke afdeling en chef de poste (titel: gevolmachtigd minister) Nederlandse ambassade te Peking, van 1998 tot 2002
  • buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur te Lima (Peru), van maart 2002 tot 2006
  • directeur Kabinet der Koningin, van 1 september 2006 tot 16 juni 2012
  • ambassadeur te Dublin, van juni 2012 tot 2019

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

3.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

4.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.