GrondwetHoezo.nl wijst de weg in de discussie over de Europese grondwet

dinsdag 10 mei 2005, 11:45

Op 1 juni aanstaande kan de Nederlandse kiezer in een referendum zijn mening geven over de Europese grondwet. Maar veel mensen weten nog niet of ze voor of tegen moeten stemmen, omdat ze nog te weinig van de Europese grondwet weten.

Het Bureau van het Europees Parlement in Den Haag heeft daarom het initiatief genomen voor de site www.GrondwetHoezo.nl. Deze website legt in begrijpelijke taal uit waar het in de Europese grondwet in hoofdlijnen om gaat. Ook worden de vele sites over de grondwet helder op een rij gezet, waarbij steeds de sterke punten worden aangegeven.

De site biedt verder dagelijks nieuws over de Europese grondwet en de agenda geeft een beeld van de vele bijeenkomsten en discussies die in het land worden georganiseerd.

Verder bevat GrondwetHoezo.nl een aantal wetenswaardigheden over de Europese grondwet en een quiz voor beginners en gevorderden.

Het Bureau van het Europees Parlement in Den Haag hoopt met deze site de opkomst bij het referendum te bevorderen en de kiezer in staat te stellen een gefundeerde keuze te maken.


In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht rijden trams en bussen met een oproep aan de kiezer om op 1 juni te gaan stemmen. Daarop wordt ook verwezen naar