Dr. Ph. (Flip) de Heer

foto Dr. Ph. (Flip) de Heer
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Flip de Heer (1950) was twee jaar (2005-2007) secretaris-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij was in 1975 als ambtenaar bij dat ministerie in dienst gekomen en bekleedde vooral diplomatieke functies. Zo was hij ambassadeur in China, Japan en Zweden. Van 1995 tot 2000 was hij algemeen secretaris van koningin Beatrix. Van huis uit is hij sinoloog en in 1986 promoveerde hij op een proefschrift over een Chinese keizer.

in de periode 2005-2007: secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Geleen, 12 april 1950

2.

Hoofdfuncties/beroepen (3/9)

  • secretaris-generaal ministerie van Buitenlandse Zaken, van 1 juni 2005 tot 1 oktober 2007
  • ambassadeur in Tokio, van juni 2008 tot juni 2012
  • ambassadeur in Stockholm, van 20 augustus 2012 tot 1 juli 2015

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

3.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

4.

Familie/gezin

In de uitgebreide versie zijn, indien bekend, de familierelaties opgenomen.

5.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.