Mr. K.T. (Kartika) Liotard

foto Mr. K.T. (Kartika) Liotard
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Europees Parlement

Kartika Liotard (1971-2020) was van 20 juli 2004 tot 1 juli 2014 lid van het Europees Parlement. Zij werd in 2004 en 2009 gekozen via de SP-lijst, maar maakte sinds juni 2010 als onafhankelijke deel uit van de Confederale Fractie Europees Unitair Links/Noords Groen Links. Mevrouw Liotard was werkzaam in de wetswinkel in Nuth en ambtenaar bij LASER, het agentschap voor de toekenning van landbouwgerelateerde subsidies. In het Europees Parlement zette zij zich onder meer in voor consumentenbescherming, dierenwelzijn en gendergelijkheid.

SP, ex-sp
in de periode 2004-2014: lid Europees Parlement

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.