Lazrak uit SP-fractie gezet

dinsdag 3 februari 2004, 9:31

Tweede-Kamerlid Ali Lazrak is door fractievoorzitter Marijnissen uit de SP-fractie gezet. De fractie en het partijbestuur besloten tot deze stap, omdat zij geen mogelijkheid tot een herstel van vertrouwen meer zagen. Lazrak reageerde teleurgesteld op het besluit. Wat de SP vooral dwars zit is dat Lazrak zijn bezwaren nooit binnen de fractie kenbaar heeft gemaakt, maar direct de publiciteit zocht.

Het is nog niet zeker of Lazrak als eenmansfractie verder gaat. Hij wil daarover overleggen met onder andere Tweede-Kamervoorzitter Weisglas. Die heeft vandaag al laten weten niet te zitten wachten op weer een eenmansfractie. Er zijn volgens hem de laatste jaren te veel afsplitsingen geweest. Maandagavond zei Marijnissen nog te hopen dat Lazrak "de sportiviteit" zou hebben zijn zetel af te staan.

Het uitzetten van Lazrak is het gevolg van een slepend conflict met de SP. Zo weigerde Lazrak onder andere zijn salaris af te dragen aan de partij, zoals bij de SP gebruikelijk is. Daarnaast stapte Lazrak, tot grote woede van Marijnissen, uit de Tweede-Kamercommissie die de integratie onderzocht. Lazrak uitte op zijn beurt sterke kritiek op het leiderschap van partijleider Marijnissen.

bron: ANP, 3 februari 2004


Meer over:

Verwant nieuws: