Netelenbos kandidaat-lijsttrekker PvdA voor Europese verkiezingen

maandag 25 augustus 2003, 10:35

Tineke Netelenbos is kandidaat-lijsttrekker voor de verkiezingen van het Europees Parlement, die op 10 juni 2004 worden gehouden. De Partij van de Arbeid heeft nu drie kandidaten voor het lijsttrekkerschap. Naast Netelenbos zijn dit Maartje van Putten, die werkzaam is bij de Wereldbank, en de huidige PvdA-fractievoorzitter van het Europarlement, Max van den Berg.

De PvdA sloot de inschrijftermijn voor kandidaat-lijsttrekkers afgelopen vrijdag. De leden van de PvdA spreken op 10 en 17 oktober 2003 een voorkeur uit voor één van de drie kandidaten. Op het PvdA-congres in december 2003 zal het partijbestuur de kandidaat met de meeste stemmen voordragen. Ook stelt het partijbestuur dan de hele kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen vast.

Bij andere politieke partijen zijn de procedures voor de samenstelling van de kandidatenlijsten nog lopend. Alleen de VVD heeft thans een kandidaat-lijsttrekker voor de komende Europese verkiezingen. Dit is de huidige voorzitter van de VVD-eurofractie, Jules Maaten, die zich op 20 juni 2003 heeft gekandideerd.